Majóweczka

Jak „majóweczka” to piknik i grillowanie czas zacząć….

A do
grillowanej kiełbasy i kaszanki proponujemy smaczną prostą w przygotowaniu surówkę
SKŁADNIKI:
pół małej
kapusty pekińskiej
mały  ogórek zielony
pół czerwonej papryki
pół puszki kukurydzy konserwowej
pęczek rzodkiewek
pół pęczka koperku
sól
3 łyżki oliwy z oliwek
3 łyżki wody
łyżeczka cukru
1 łyżka octu winnego 

Kapustę posiekać, ogórka pokroić w
półplastry, rzodkiewki w półplastry, paprykę w paseczki. Dodać kukurydzę.
Wszystkie składniki wymieszać z siekanym koperkiem. Z oliwy, octu, wody i cukru sporządzić sos. Polać surówkę, doprawić solą. 

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *